lördag 21 mars 2009

Utforskning


Nu har vi varit på nya äventyr. I dag har vi varit till Fort Canning Park. Det var en trevlig promenad genom ett lummigt landskap. Här fanns Raffles hus som han byggde här i Singapore. Dessutom fanns det en del historia från andra världskriget.





Efter att ha strövat runt i några timmar åkte vi MRT till Bugis. Där åt vi lunch och gick och ögonshoppade. Karl hittade ett par solglasögon fast det var Elsa som ville ha ett par. Det var svårt att hitta några barnsolglasögon. Men på Bugis street finns det mesta av billigt skräp.



Sedan promenerade vi vidare till Arab Street, där Karl berättade lite vad han hade sett när de var där med skolan. Det fanns många vackra tyger och matställen. När vi var där hörde vi även en böneutropare från en moske.



Efter ett litet tag promenerade vi åter mot MRT för att börja dra oss hemåt. Anders hade nu ordentligt ont i sitt ben. I närheten av stationen hittade vi någon form av marknad. Den första sålde plastpåsar, papptallrikar, sugrör etc. I nästa "tält" var det mer kinesiska produkter som tex torkade fiskar och räkor. Det luktade ganska mycket och Karl och Elsa gillade inte lukten.



Efter denna spännande utflykt åkte vi till Tiong Bahru och handlade på "våran" affär. Då ringde Stefan och undrade om Linus fick komma och leka med Karl. När vi kom hem ringde Robert som jobbar på Berg (i Dubai) och sa att han gärna kom över till oss i kväll. Vi stötte ihop med honom på en MRT-station tidigare på dagen. Kvällen har gått i ett enda huj med mat och lek. Nu är vi alla en aning trötta och tar det bara lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar