måndag 30 mars 2009

Nirwana Gardens


Det har varit en så otroligt skön och avslappnande weekend. Det enda som vi gjort är att bada, lapa sol och ha skoj. Barnen har legat mer under ytan än över. De är två riktiga vilddjur i vattnet, Elsa simmar riktigt bra nu och hon dyker som en baddare, sätter sig på botten av bassängen som är 1,5 meter djup utan problem. Det är skönt, nu kan man släppa de med blicken en stund. Poolområdet bestod av en stor pool som förgrenade sig ut i mindre oaser. Hängde man på kanten hade fick man en fin blick över havet.





Barnpoolen var superskön! Även den största badkrukan hade tyckt att det var varmt där. I havet och i den stora poolen var det också varmt. Det var inte en gång som vi tvekade att gå i. Kan inte riktigt uppskatta temperaturen men över 25 grader var det i alla fall.



Det fanns en liten lekpark för barnen men där gick det bara att vara på kvällarna. Elsa försökte att gunga lite men brände sig på rumpan. Utan skor gick man inte för allt var kokhett. Dagen då vi kom var det jättevarmt. Svetten rann på kroppen då vi satt och åt, fredag och lördag var fina dagar fast lite behagligare. Under alla förmiddagarna var det strålande sol från en klarblå himmel och framåt eftermiddagarna kom det in moln och några regndroppar. I söndags då vi åkte hem tog solen mest på kroppen. Jag hade köpt en kräm med solfaktor 50 och den tog slut på dessa fyra dagar. Jag och Anders är lite ömma på axlar och mage annars har hela familjen klarat sig bra!




Havet var gudomligt att vara i. Dock är det ju inte speciellt gott med saltvatten, varken i munnen eller på kroppen. På lördagen följde Anders med en båt ut på snorkling. Vädret var molnigt just då så sikten blev inte den bästa fick vi höra. Han var dock nöjd.


På området hade de ett mini zoo med krokodiler, ormar, fåglar en sködpadda. Det skulle finnas apor i träden brevid men vi såg inte några. Korten här ifrån blev inte så bra för det skymde när vi gick där. Hoppas att ni ser ödlan som sitter i pinnen på bilden över texten. Det fanns många ödlor (små) som sprang på väggarna i hotellet. Dock ingen inne på rummet, kackerlackor såg vi inte heller. En större ödla fanns det vid poolområdet som vi såg två gånger. Den försvann lika fort som den kom fram.


Som sagt vi har verkligen njutit under dessa dagar.


Sista dagen var vi ganska less på våra barn så Anders grävde ner de i sanden. Nu kom tyvärr tidvattnet krypande när Elsa var begravd och då var vi tvungna att gräva upp dem, skämt å sido! Att bli nergrävd är något som de gillar! Båtresan hem gick bra, hela färjan var full men vi var tidigt ombord och fick sitta brevid varandra. Tyvärr fick vi vänta väldigt länge på en taxi vid färjeterminalen och kom inte hem förrän strax efter kl. 19.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad härligt det ser ut! Tänk att kunna göra en sån resa som weekendresa, själv skulle man väl komma så långt som till Vasa... *inte ett dugg avundsjuk*

    SvaraRadera
  2. Hej på er! om det är till någon tröst så åker Hasse till Brasilen den 14/4 och kommer hem 30/4 så vi får gå här hemma och hitta på lite saker vi också. Jag har börjat simma har försökt och få med mig Jenny men det är tvär bom stop hon skall inte simma. Joel vill följa med så jag får se hur jag skall lösa detta. Kul att ni har haft det så bra på eran minisemester. Kul att Elsa och Karl kan simma så bra. Hej från Helene,Hasse, Jenny o Joel.

    SvaraRadera