söndag 15 februari 2009

"Lugn helg"


Våra förhoppningar om en lugn helg blev det si och så med. Fredageftermiddagen var jag och barnen en sväng på ISS för att de skulle få leka och se några andra svenska barn på skolan. De svenska barnen som går där samlas för mellanmål och lek före de går gemensamt till den svenska skolan som håller till på OFS. OFS är den jättestora skolan alldeles i närheten av Karls skola. Båda baren tyckte att det var jätteroligt. De sprang runt och lekte så att svetten dröp om dem. Vi gick lite tidigare därifrån för vi skulle träffa Elsas fröken utanför grindarna. Karl och Elsa hade en bra stund på svenska skola, de fick lite läxa som skall vara klart till fredag.

När de var klara åkte vi med taxi till lägenheten, Anders hade kommit hem. Vi lämnade bara våra saker och sedan åkte vi till Jumbo seafood på East coast. Där väntade Mattias med familj på oss. Vi alla (utom Karl och Elsa) åt en underbar middag. Efter middagen skildes vi åt, Mattias och de skulle åka till Bali nästa morgon.

Lördagen bestod i att leta upp en bank och ansöka om ett konto. Det gick smidigt i detta land där det mesta är lite krångligt. England är en förebild! När det var fixat åkte vi MRT (tunnelbana som både går under och över jord) runt ön för att få en uppfattning om stället. Bytte linje en gång för att ta oss till Andy och Reneé. Där hade vi en trevlig kväll med ugnsstekt kyckling och potatis. Gissar ni att Karl åt? Helt korrekt. Bad i deras jättestora pool. Barnen och även vi njöt. Framåt kvällen åkte vi tillbaka till hotellet.

Vaknade på söndag vid 9, åt frukost, tog en taxi till ett köpcenter för att titta på Tv-apparat. Hitta de några men det var ganska dyra. Åkte vidare till Funan, köpte en tv som levereras hem till oss på onsdag. Åt pasta på en restaurang. Jag åkte till hotellet för att hämta våra väskor. Tog med mig de till lägenheten och började packa upp våra kläder. Barnen badade under tiden. Nu på kvällen har vi gjort oss klara för imorgon. Då börjar Karl skolan på riktigt. Han är lite nervös hur det kommer att gå med engelskan.

4 kommentarer:

  1. Det händer en hel del förstår jag. Kul för barnen att träffa lite svensktalande barn att leka och stoja med. Nu önskar vi Karl lycka till i skolan i morgon. Vi ser fram emot en rapport.
    Kramar till er alla från ett fantastiskt vackert snörikt Röshult.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vi förstår att det är en hel del att fixa och trixa med så här i början. Ni har ju också hunnit träffa flera familjer redan.
    Hälsa Karl att det går säker bra i skolan, blir det svårt att förstå finns det ju alltid "tecken" att ta till!

    Ser fram emot att höra hur det går!

    Kramar från mamma och pappa

    SvaraRadera
  3. Vi håller alla tummar för Karl, det går särkert bra!

    *tio tummar*

    SvaraRadera
  4. Det låter spännande ,jag lovar det är jättemysigt att följa er och önska att man själv var med.
    Här är det mycket snö och kallt.Just nu här i Karshult har mätaren gått över minus tio sträcket brbrbr.Kram Annika Grahn

    SvaraRadera