måndag 16 februari 2009

Första skoldagen


Idag har Karl gått första dagen i Internationell skola. Vi vaknade strax efter 6 för att äta frukost, sedan tog vi taxi till skolan. Gick in på Expeditionen pratade med en kvinna som heter Stella. Efter det tog en annan tjej hand om oss. Vi gick till klassrummet och hon visade oss runt, barnen började genast att leka. Strax efter det kom Karls fröken in. Hon heter Ms Walker, kommer från Kanada och såg väldigt trevlig och sympatisk ut. Hon berättade att det gick en annan kille från Sverige där också. Jag drog en lättnad suck. Milton som killen heter hade blivit förvarnad och han skulle nu hjälp Karl tillrätta. Vi åkte strax efter.

Jag och Elsa åkte till hennes förskola och skrev in henne där, hon börjar på torsdag. Efter det blev det ett efterlängtat bad. Idag är det grymt varmt och kvavt, det har åskat ett par gånger. Gjorde klart all uppackning och strax efter det ringde "kabel killen" på dörren. Nu har vi internet, tv och telefon kopplat till lägenheten!

Åkte sedan och hämtade Karl, han kom ut som en sol och hade haft en toppendag. Tog MRT till Tiong Bahru, köpte simglasögen till oss alla. Sedan bad för hela slanten. Vad som händer ikväll det får vi se när Anders kommer hem. Nu landar det ett gäng från Sverige som skall jobba på Bergs imorgon.

3 kommentarer:

  1. Hej på er, så kul att höra att Karls skoldag blev så kul. Han längtar kanske redan efter morgondagen. Nu hoppas vi att Elsa kommer att tycka det är lika kul när hon börjar på torsdag. Här i Röshult är vår längtan efter bad möjligen ett varmnt sådant. En hel del snö och 5 gr kallt.Vi hörs på telefon senare i kväll(sa Anders när han ringde tidigare idag. Hej fårn mormor.

    SvaraRadera
  2. Hej Kalle och Elsa!
    Vi har sett alla fina kort på lägenheten och på er. Skönt att det gick bra i skolan. Det skulle vara kul att se några bilder från din skola (om man får). Vi har precis haft vår första dag i skolan efter sportlovet. Vi kom trea på innebandyturneringen under lovet. Vi saknar er. Tur att det finns datorer. Vi har skaffat en webkamera som vi snart skall installera. Då kan vi ses. / Hälsningar Opalerna

    SvaraRadera
  3. Hej på er allihopa!
    Vad roligt höra att det gått så bra för Karl idag på skolan. Han får säkert många nya kompisar!
    Elsa ser väl fram emot torsdag skulle jag tro då det blir hennes tur att börja.
    Svårt att förstå att ni har så varmt. Här hemma är det just nu -24 grader, burr, burr! Har bakat semlor så det är verkligen varmt och skönt inne.

    Ha det bra och många kramar från mormor och morfar

    SvaraRadera