måndag 12 april 2010

Vart kommer olika varor ifrån?

Det var dagens stora övning för 3:e klassarna. Att under en knapp timme ta reda på vart bröd, kött, fisk, ost, mjölk mm som går att köpa i en vanlig mataffär kommer ifrån. Vi vet att vi bor i ett litet land med knappt någon egen produktion så vart kommer då allt ifrån och hur kan det tänka sig att det är fraktat hit.

Karl och hans kompisar hade många funderingar flyg, båt, lastbil. Allt kan vara rätt beroende på avståndet. De vanligaste importländerna var Malaysia, Australien och USA. All ost som vi tittade på kom från olika länder i Europa.

1 kommentar:

  1. Ja det är ju inte helt självklart vart alla varor kommer ifrån. På mitt jobb trodde en liten pojke att fisken som är panerad simmade i havet. Men en annat litet barn hade koll på läget och visste att så vad det inte alls. Det finns säkert barn som tror att mjölk,ost osv kommer från början i de förpackningar vi köper. Men det var ju bra att Karl och hans kompisar visste lite bättre. Snygga hyllor ni hade köpt hoppas Anders blev lika nöjd som er. I dag har vi riktigt härligt vår väder har tagit på mig kjol och blus det känns härligt efter den långa vintern. Kram Helene

    SvaraRadera