tisdag 5 maj 2009

Raffles Hotell


Idag var det en guidad tur som SWEA ordnade på Raffles Hotell. En av de mest kända landmärkena här i Singapore. Ni har väl hört talas om Singapore Sling? Den drinken serveras här på hotellet. Hotellet är byggt på 1800-talet och tillbyggt och renoverat så sent som under 1990-talet. Då hotellet var stängt under 3år.

Hotellet andas kolonialhistoria i alla vrår, trots nybyggnader. Det finns även väldigt mycket växtlighet runt om och inuti. Så här tjusigt är det på verandan som sträcker sig runt stora delar av huvudbyggnaden.


Här ser ni en del av den vackra foajén, som inrymmer ett par restauranger och under till en modell som fanns i hotellets museum. Observera att poolen är på hustaket för att inga andra än de som bor på hotellet skall kunna se den.

Turen avslutades med att vi gick till Konserthusets veranda för att titta på det "nya" Singapore. Där var det en vidunderlig utsikt över finanskvarteren och en del som inte syns på bilden där de bygger hotell och casino som kommer att bli det nyaste av Singapore.

2 kommentarer:

  1. Jaha så vad till att bli avundsjuk igen på dina fantastiska bilder hoppas att ni fick en gratis drink efter visningen, vet du vad det kostade och bo där eller det kanske var gratis? Läste i tidningen att det var ett svenskt par som hade sprungit nakna på stan i Singapore efter dom hade druckit förmycket drinkar vem vet dom kanske bodde på hotellet.Ja det slutade med att dom fick betala dyra böter Var konserthuset lika fint som hotellet?

    SvaraRadera
  2. Hej på er, nu sover ni nog gott när jag skriver detta. Här i Röshult börjar det gå mot kväll. Vad mycket trevligt Swea fixar med. Är det bara för "svenska" kvinnor som tillfälligt bor i Singapore eller även från andra länder? Jag känner igen mig från Raffles vi var ju där 93 eller 94,tror jag det var, och drack Singapore Sling. Det var i alla fall inte stängt för reparation. Vi hörs i morgon på telefon.

    SvaraRadera