söndag 26 april 2009

Varmt väder


Fredagkväll var som de flesta fredagkvällar brukar vara. Vi var på svenska skolan och åt tacos när vi kom hem. På lördagen var vi först på Vivo City. Där hade det en blåvals baby i plast utställd. Karl och Elsa trodde att det var en vuxen val men det var det inte. Det är lite svårt att föreställa sig hur stor en vuxen val är.

Strax före lunch satt vi utanför köpcentrat och då dök denna taxi upp. Vi är så vana vid de blå och de gula taxibilarna så denna väckte våra uppmärksamhet.

Efter lunch promenerade vi till Keppel marina för att gå på en båt- och dykmässa. Det var mest researrangörer som ställde ut. Det var många exotiska dykmål för oss nordbor, långt ifrån de svenska mässorna som vi är vana vid. Dessutom var det extremt varmt så när man vill titta på någon båt utomhus höll vi på att bränna upp våra fötter! Efter ett par timmars flanernde gick vi till Jenni och barnen för att få kaffe och nybakade muffins. Riktigt gott var det. Karl stannade kvar för att leka med Linus när vi andra åkte hem för att förbereda BBQ med Mattias och hans familj.


Som sagt var det väldigt varmt igår och när vi tände grillen blev det inte kallare. Det var knytkalas och vi åt gott i mängder!


Framåt natten blev det behagligt och vi skickade upp barnen på "bio-kväll". Karl kom hem strax efter 8 och var så glad att han hade fått stanna och leka.
Nu är det söndagkväll och vi har haft besök av en arbetskamrat till Anders som heter Lucas. Han och hans familj var här och åt och badade med oss under några timmar. Anders har precis avslutat ett samtal med Mats. Han sjösatte vår båt igår och håller som bäst på att fixa med masten och seglen för att få båten seglingsklar.

2 kommentarer:

  1. Hej här längtar vi efter den riktiga sommarvärmen att kunna sitta ute och grilla utan att behöva gå in. Idag har det varit ganska kallt och lite regn i luften. Ser riktigt gott ut det ni äter,är det korv från Ikea eller smakar den lokala korven lika gott som hotdog? Vi längtar tills det blir så varmt att vi kan åka ut med vårat tält och testa det innan vi åker till Gotland på semester. Kul att prata med dig Sara på tel. Ska försöka ringa en annan gång. Kram från oss i Floda. Längtar ni efter eran båt?.

    SvaraRadera
  2. Hej på er! Det var ett tag sedan jag skickade till er. Igår hade vi klassträff ifrån Flahultsskolan klass 9E, det var hel lyckat, alla undrade om Mattias så jag berättade lite för dom om honom och hans familj. Alla hälsade så mycket till Mattias så om ni vill hälsa honom det så vore det snällt. Ja visst längtar man till sommarvärmen och härliga sommarkvällar med grillen. Åkte förbi erat gammla hus, de håller på att renovera köket kan jag tro för det var en stor conteiner utanför och köket såg tomt ut.
    Snart drar vi till Kolmården det ska bli kul att se alla djuren. Ha det så gott! Martina med familj.

    SvaraRadera