fredag 17 april 2009

Book week


Idag har jag varit på Elsas skola under några timmar. De hade avslutning på en vecka som har handlat om böcker eller rättare sagt sagor. Nästan alla barnen i klassen var utklädda till sin favoritfigur i sagans värld. Elsa var för så klart utklädd till Askungen då det är den enda klänningen hon har och dessutom gillar den boken/filmen. Det var flest prinsessor från Disney och alla var så fina!


Här i förgrunden kommer Elsas bästa kompis som till dagen också var en prinsessa. Fröknarna och även två mammor i deras klass hade klätt ut sig. Mammorna skapade stort jubel för sina fina kreationer. På bilden nedanför ser ni dom. De två till höger på bilden är mammor till två flickor i klassen och resten är personal på skolan. Kan ni gissa vad de föreställer?


1. hjärter dam. 2. lilla sjöjungfrun. 3. ond kvinna eventuellt styvmodern. 4. rödluvan 5. rapunzel. 6. pocahontas. Som final på allt hade det bjudit in en barnboksförfattare från Singapore som läste en av sina böcker för barnen. Hon hade någon form av talfel så det var lite svårt att höra vad hon läste. Tyvärr. Besöket avslutades med att barnen spelade upp två pjäser som de själva hade kommit på.


När jag kom hem var Taheskolan online och jag ringde upp dem direkt. Vi kom överens att vi skulle återkomma till dom när Svenska skolan var klar den kvällen. När jag berättade det för barnen senare blev det mycket glada och när vi kom hem slängde de sig i soffan för att finnas på plats när de "ringde". Det blev ett spontant och trevligt samtal. Elsa blev först lite förnärmad och sprang iväg för att barnen på Tahe skrattade när de såg dem på datorn. Men det var inte pga att det tyckte att det var lustigt utan pga att det blev så glada. Detta hoppas vi att vi kan göra fler gånger.


Dagen före, Torsdag blev riktigt sen och därför blev det inget inlägg. Vi träffade då Morgan (ägaren till Monitor) och hans familj i Chinatown för en bit mat. De hade varit på Bintan några dagar för semester och kom nu hit för lite shopping. Efter maten följde de med oss hem på kaffe och en hel del prat om vad man kan gör i Singapore.

3 kommentarer:

  1. Hej på vad söt! du var som askungen Elsa. Kul att vuxna också vågar klä ut sig. Har du tittat på askungen på Engelsk film? Här har våren kommit ordentligt. Solen skiner och vitsipporna börjar komma och träden börja bli gröna. På tisdag skall jag opera mig så då kommer jag inte att läsa på bloggen men så fort jag kommer hem så läser jag igen. Vet inte hur länge jag får stanna men dom har sagt 3-4 dagar men jag hoppas inte att det bli så länge. Kram Helene,Hasse Jenny,Joel.

    SvaraRadera
  2. Röshult i vårväder18 april 2009 kl. 23:18

    Vilka prinsessor det påminner mig lite om när Elsa och jag var och firade Agnes födelsedag. Ni ser verkligen ut att ha kul. Det var väl kul att ha Thaeskolan on line! Jag tror att barnen är jätteavundsjuka på er när dom får läsa om allt ni får vara med om. Klappa delfiner! Hur många får göra det kan man undra. Nu skall jag skriva kommentar till nästa bloginlägg. Kram till er alla från farmor o farfar

    SvaraRadera
  3. Hej Sara och tack för senast! Ni borde ta inträde för Singapores vackraste utsikt måste vara från era sovrumsfönster! Vi hade härliga dagar både på Bintan Island och i Singapore! Promenerade så mycket så jag är fortfarande öm under fotsulorna! Provade tunnelbanan också; en mycket positivare upplevelse än i Sthlm! Vi fotade Merlion, var till Clarke Quay (där vi förresten träffade skidåkaren Björn Lind som tävlar för Hudik!) Night Safari och en Singapore Sling på Raffles Hotel hann vi också med! En kväll åt vi på Carnivore - Kalle tyckte att han var i himmelriket då! Night Safari och en hel del shopping blev det också!
    Ungdomarna handlade jeans och tröjor på bl.a. Bogis.
    Hoppas ni mår bra och att det blir bra med Karl o Elsas skolgång. Hälsa familjen. Hälsningar Lena m familj

    SvaraRadera