onsdag 29 april 2009

Te-ceremoni


Idag har jag varit på första riktiga Swea träffen om man bortser ifrån träffen på ett café för några veckor sedan. Nu är jag medlem på "riktigt".

Under dessa timmar fick vi lära oss hur krångligt det är med att göra rätt. Te är en invecklad procedur och allt görs efter alla konstens regler. Vi fick smaka två sorters te och jag som inte är någon tedrickare tyckte att ett te var gott men det andra var sådär...

Här är mannen som berättade för oss hur och varför man gör som man gör.

Vi fick smaka några kakor och de till vänster var inte goda. Te var en ingrediens. Kakorna till höger var betydligt goda med mördeg.

Efter genomgången fick vi själva brygga vårt eget te. Sedan satt vi och pratade och hade trevligt.



Efter avslutat besök gick jag och Jenni iväg för att hämta en bok som en annan svensk kvinna hade beställt i en affär. Vi gick sedan vidare och åt lunch tillsammas. Därefter skildes vi för att det var dags att åka hem och möta Karl. På väg i MRT ringde Anders och sa att Mattias och Mary Ann var på väg till oss. Tillsammans drack vi kaffe och pratade en stund innan de skulle hämta sin tjej.
-----------
I know that there is some of you that prefer English. Hope you will enjoy the reading, it will be in a shorter version.
Today I have been to a tea-cermony, it was a Swea arrangement here in Singapore. We were told the secret of making good tea. I had a good time and after that me and Jenni was taking a lunch together.

Arriving home, Anders told me that Mattias and Mary Ann was coming for a cup of coffee.

2 kommentarer:

  1. En fråga: Hur kan det komma sig att ni bjöd Mattias och Mary Ann på kaffe när Sara spenderat hela dagen med att lära sig att koka te på rätt sätt?

    SvaraRadera
  2. Hej kul och se hur mycket engelska du har lärt dig. Jag förstår att du inte tyckte om den ena kakan för på bilden såg den ut som en rå hamburgare. Men kakan med mördeg såg riktigt god ut. Håller med Malin nu är det upp till bevis nästa gång ni har besök och visa var du lärde dig på te dagen. Kul att ni har så mycket vänner om kring er när ni är så långt borta. Hej från Floda.

    SvaraRadera