lördag 31 oktober 2009

Sightseeing

Under drygt sex timmar följde vi med en guide och hennes chaufför på en guidad rundtur på Bohol. Det första hon tog med sig oss till var ett monument där spanjorerna skålar i blod med ursprungsbefolkning.


Sedan begav vi oss i väg till Chocolate Hills. Det är korallberg som på sommaren blir alldeles bruna pga värmen. Dessutom växer det inget annat än gräs på dessa berg, det beror också på "bergarten".





Nästa stopp blev att titta på små, små apor som heter Tarsier. De var jättesöta, men väldigt sömninga. Dessa apor kunde rör sina huvuden 180 grader åt vart håll men inte flytta huvudet upp och ner. Elsa blev helt betagen i dom.


Lunchen fick bestod av en buffé som vi åt ombord på en båt. När vi nästan hade ätit klart fick vi åka en sväng på floden, där kom vi till en infödingsby. Båten gjorde ett 10 minuter stopp för de som ville gå i land och ta kort.




Sista stoppet blev till Filippinernas näst äldsta kyrka. Ursprungligen uppförd på 1500-talet men den kyrkan som stod fanns idag var byggd 1717-1728. Vi gick en rundtur på ett museum de hade på övervåningen, själva kyrkan besökte vi bara en kort stund för det pågick en mässa.

Under dagen såg vi en fascinerande landsbyggd, vi har fått en inblick i hur det ser ut och förstår att det är många som far illa när det bla kommer tyfoner över landet.

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! Förstår att ni haft en underbar vecka.

    SvaraRadera
  2. Vilken resa! Vad mycket ni verkar ha hunnit med. Hoppas ni hinner vila upp tills vi kommer. Vi måste snart börja packa men nu är det nog dags att gå till sängs. God morgon på er och godnatt!

    SvaraRadera
  3. Hej på er, nu har jag haft en helt fantastisk stund när jag besökt er blogg. Jag säger som Malin hur mycket har ni hunnit med? Jag måste säga att det är kontrast mot vår höst. Igår hade vi en jättefin höstdag med solsken och vindstilla. Vi besökte kyrkogårdarna i Månsarp och Norrahammar och det var så vackert bland alla fina gravar med kransar och ljus. Senare på dagen såg vi HV besegra Brynäs med 3-0. Efter matchen vara Agneta, Ingemar, pappa och jag på Djungel Tai och åt, både gott och kul.
    Jag skall försöka ringa er nu och få prata lite också. Kramar från farmor o farfar

    SvaraRadera