måndag 12 oktober 2009

Jurong Bird Park

Idag har jag och Karl utsatt oss för fåglar i alla de olika slag. Malin, du skulle nog tycka att det var lite otäckt på sina ställen. För oss var det okej och faktiskt bättre och trevligare än jag trodde! Båda två blev positivt överraskade.

Vi möttes av färgsprakade papegojor och flamingos.

Ganska många fåglar satt i stora burar för att de inte skulle flyga iväg här ser ni några fina exemplar. Här en variant av rasen Hornbill.


Vidare i parken kom vi till en del som de hade döpt till "African waterfall aviary". Där var det många små fåglar som strövade fritt i denna jättebur, de hade också byggt ett fint vattenfall.





Att åka hit en måndag när bara de internationella skolorna har lov var verkligen lyckat. Det var nästan inga människor och ingen trängsel!

Till pelikanerna kom vi lagom i tid för lite information och matning. Vet ni att det finns 8 st olika pelikan sorter i världen och här på Bird Park har de 7 av dessa.



Efter informationen fick man mot en liten kostnad mata pelikanerna och det ville Karl, kosten bestod av fisk!

Den här fågeln kan vi ge priset "jag är bäst på att stå helt blixtstilla" vi tittade på den en lång stund och den rörde inte på sig.

Den här fågeln som heter Shoebill får priset dagens lustigaste fågel. Den har även ett annat namn och det är valhuvud storken som säger mer om dess utseende.

1 kommentar:

  1. Hej! Vilka fina bilder! Idag har vi varit på en promenad/cykeltur runt Tomtebo och nu har vi precis putsat ett fönster. Alma gnuggade först rutan jättebra men blev sedan tvungen att ta hand om lilla Ella. Nu är det dags att duka och koka pasta. Köttfärssåsen fick vi av farmor igår!
    Hälsningar Alma, Ella och Malin

    SvaraRadera