lördag 18 september 2010

Mid-Autumn Festival

Vi börjar dagen inlägg med att gratulera Helene och Gudrun som båda har födelsedag idag. Grattis! Dessutom kan jag berätta att Anders har kommit hem. Men nu till det som är mest aktuellt i Singapore.


Just nu befinner vi oss i det 8:e månvarvet sedan Chinese New Year. Då firas det ytterligare, förra månaden var det Ghost festival och nu är det ljusfestival, då äter de också en kaka som heter Moon cake.


Idag hölls en parad genom China Town med lyktor. Jag hade trott att den skulle vara lite mer imponerande, men bara gatan som de gick på är det!



Killen som slängde elden var häftig att se, precis efteråt kom paraden.


De var mycket svåra att få på bild.


Drakarna lite lättare.


Uppgången i från tunnelbanan är vackert smyckad, det var lampor från olika länder. Vissa vackra, andra mindre och vissa visade Hello Kitty, som jag tycker är helt felplacerade. Känns inte som att det har där att göra, men så är väl dagens mode.

2 kommentarer:

  1. Hej på er familjen Ryberg!
    Här är dom ömsom regn och ömsom sol! Putsar fönster idag. Vackra bilder du förmedlar idag. Har Elsa fått en ny klännig? Karl ser ut att ha bra fart i längdhoppet igår. Skönt höra att Anders kommit hem igen. Många som fyller år i september. Vi sjöng för moster Berta igår, 81 år, vi åt tillsammans hos Eivor.

    Kram från mamma/mormor/svärmor

    SvaraRadera
  2. Hej på er,
    skönt att Anders är hemma igen hos er. Vi är på Mora camping och kör sista bit hem imorgon. I hallen intill pågår just nu Mora - Rögle men vinorkade inte ta oss dit. Vi har hört på webben att HV slog Brynäs 5-4 i förlängning. Elsa du har ändrat dig och blivit så stor sedan vi sågs i somras hur stor skall du bli till jul, kommer vi att känna igen dig. Svampen till svampsåsen är plockad och ligger i frysen. Kramar från farmor o farfar.

    SvaraRadera