måndag 1 februari 2010

Utflykt till ZOO


Elsa och alla andra 1:a klassare på ISS har ägnat dagen åt att vara på Zoo. När vi kom dit fick vi en liten föreläsning om hur djur föds. Ur mamman, ur ägg eller i kokonger. Efter det fick vi några timmar att i våra små grupper som vi föräldrar hade hand om gå runt eller rättare sagt springa för att titta på de djur som vi själva tyckte om. Jag hade hand om Elsa, Gabriel och Simon alla från Sverige.


Vandrande pinnen modell kvinna. Honan var mer än dubbelt så stor som hanen.


Jag har aldrig kommit så långt på zoo att jag har sett kängeruer. Det fick vi gör idag och det var roligt. Även elefanter har vi inte sätt på mer än ett ställe, det finns flera och när vi passerade hade denna precis målat färdigt en tavla.



Goda kamrater som hade en härlig dag.




Under hela tiden ville killarna gå till reptilhuset vilket vi också gjorde fast vi fick ta det bland det sista. Huset är indelat i två kategorier: ormar i världen och ormar som finns i Singapore. Dessa tre ormar kan man se här (vi har aldrig sett en någon orm ute). Sedan var det dags för lunch som vi fick äta vart som helst och då åt vi brevid ormarna, men de var inte intresserade av vår mat, de rörde sig inte överhuvudtaget.


Efter mat blev det lite lek och sedan glass innan det var dags att hoppa på en båt som tog oss mot utgången där bussar väntade på att ta oss tillbaka till skolan. En varm dag och trevlig dag var slut.

1 kommentar:

  1. Hej på Er!
    Riktigt svårt att förstå att det är dagsfärska bilder från Zoo med sommar och sol! Vi undrar hur våra björnar har det i ide:et så här års då termometern visade -28 grader i morse. Björnarnas ungar föds väl den här tiden skulle jag tro.
    Vi var på Malins kalas i lördags! Det var trevligt men lite svårt att förstå att "lillan" fyllde "halvjämnt"! Alma var här i Stugunäs igår söndag då Ella var hemma och kräktes. (Nu är hon pigg igen).
    Vände blad i almanackan, februari är här, snart kommer vi.....!!!! Frida fyller ju år idag kom jag just på! Sitter på tåget med Lena, dom har varit hos Emma i Stockholm.
    Har varit hos sjukgymnastien i em. Hon försöker fixa min nacke och det blir sakta men säkert bättre. Hon trodde att värme skulle vara bra och det får vi väl hos er!?? I morgon ska jag på vattengympa.

    Ha det fortsatt bra och många hälsningar från oss i Stugunäs genom mamma

    SvaraRadera