måndag 15 februari 2010

Hong Kong

Redan 4.15 vaknade vi för att vid 4.45 ta en taxi till Changi Airport. Flyget till Hong Kong lyfte 6.40. Resan gick bra, när vi skulle landa var det så dimmigt att vi inte såg landningsbanan förrän vi bara var några meter över den. Det var +11 grader och råkallt. Jag har inte känt på denna kyla på över 1år och trodde att jag skulle frysa ihjäl. När vi satt i taxin på väg till hotellet började det också att regna!

Det första vi fick göra när vi gav oss ut på stan var att köpa lite varmare kläder. Tröja, mössa och vantar har sedan hjälpt oss att hålla värmen. Familjen Lager träffade vi framåt 19-tiden, vi följdes och såg på fyrverkerierna som de smällde pga Chinese New Year. Därefter blev den en öl på en pub innan vi gick tillbaka till hotellet.

Hong Kong skiljer sig ganska mycket från Singapore, det första vi slogs av var att allt ser skitigt ut. I morgon ska vi skaffa oss nya intryck.

3 kommentarer:

  1. Ha, ha, ha! Mössa i 11 plusgrader, vilken syn!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Ja, det låter ju faktiskt väldigt lustigt att ni fryser vi +11. Vi hade -18 i morse.
    Hoppas ni får en fin viselse i Hong Kong. Göran Jacobssons son Tomas med familj har just flyttat dit. Han är pilot.

    Kram från mamma (med lite resfeber tror jag, då jag i drömmen var ute i Europa och cyklade!)

    SvaraRadera
  3. Hej! Stackars er som fryser så mycket när det är +11 grader tur det finns mössa och vantar. Vi har - 4 grader och tycker att det är ganska ok. Hur ska det gå när ni flyttar till baka till Sverige. Hoppas ni får det trevligt i Hong-Kong. Kram fån isbjörnarna i Floda.

    SvaraRadera