torsdag 10 september 2009

Black and White

Idag har jag förkovrat mig lite i Singapores historia. Jag har varit på en tur som SWEA annordnade. Vi har besökt hus som uppfördes för mellan 50 och 100 år sedan, där bodde oftast militärer, eller andra tjänstemän. Husen kallas för Black and White för den färg dessa är målade i. För att få bo i ett sådant hus måste kontakta regeringen som ansvarar över dem. Det är inga kineser som vill bo i dessa hus pga färgen. Svart och vitt symboliserar död för dem.
Guiden Geraldene Lowe kunde sin sak och pratade på helt obehindrat. Vi fick tillgång att besöka fyra olika hus. De är olika i storlek, utseende. Förr fick man inte göra något i dessa hus och om man gjorde det togs det bort när man flyttade därifrån!


Husen har alla verandor som ni kan se på bilden ovan. Fönster fanns inte förr men nu har de flesta hus det. Verandorna sträcker sig runt hela huset, vilket var imponerande. I dagsläget är det rum på bottenvåningarna i de hus vi besökte men så var det inte förr och detta pga klimatet.

Alla hus har dessa svart/vit randiga solskydd och stora trädgårdar gemensamt. Det var också ganska svårt att vet vad som var ute och vad som var inne.

1 kommentar:

  1. Hej! Vilka fina hus ni var och tittade på, det är så man blir lite smått avundsjuk. Jag och Jenny skulle ha varit och tränat pilates i går men hennes förkylning satte stop för detta så nu får vi vänta med detta, men det ska bli kul när vi har möjlighet att gå. Vilket tempo Anders måste ha haft när han cyklade så den gick sönder eller var det dåligt måndagsexemplar han fick tag på?. Hoppas det går bra för Karl när han ska visa sin fina groda som han hade gjort. I kväll har Joel läst det sista kapitlet i en bok som han har lånat från skolan som vi har läst i nästan varje kväll, han var så stolt i morgon ska han låna en ny bok som vi kan öva i. Kram från Helene

    SvaraRadera