måndag 25 april 2011

Kings Canyon


Sista dagen på vår resa runt Ayers Rock åkte vi till Kings Canyon, det är totalt olikt både Ayers Rock och Kata Tjuta. Här gick vi runt klyftan och titta de ner, runt oss var klipporna toppformade. Vatten och mest vind hade blåst bort den lösa sanden och lämnat kvar den som var hårt.


Rakt upp skulle vi gå, vår guide sa att det kollapsade flera människor varje vecka pga höjden och värmen. Som vi nu hade lärt oss var vi tvungna att dricka mycket vatten. Den här dagen var dock molnen med oss och skymde solen rätt ofta och länge.




Landskapet är vidunderligt, det tar andan ur en vart man än tittar.




När vi satt i bussen igen började de regna. Guiden berättade att om det började regna fick man avbryta och fort försöka ta sig tillbaka till Alice Springs innan vägarna svämmade över och det inte gick att ta sig fram. Vi hade dock inga problem.


Cirka 20 mil var det mellan rastställena. Det var bara att stanna vid dom för åkte man förbi tog det ytterligare 20 mil innan nästa dök upp och däremellan fanns det absolut ingeting. Guiden hade en förkärlek till lite udda saker och stannade så vi fick möjlighet att träffa en skönsjungande och pianospelande dingo. Det var svårt att hålla sig för skratt när han satte igång.



Som avslutning fick vi sova en natt i Alice Springs, vi hade blivit varnade att det inte fanns mycket att se och det stämde faktiskt. Men en bild på de flygande doktorerna måste jag ta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar