fredag 22 april 2011

Kata Tjuta


Dagen efter vi hade varit till Ayers Rock klev vi upp och åt frukost klockan 5. Det kändes väldigt konstigt när man har semester men efter några timmar förstod vi varför. Vi åkte runt 5.40 i väg till Kata Tjuta som ligger "ett stenkast" eller cirka 30 minuter med buss från där vi övernattade.


Vi kom fram vid soluppgången och började dagens vandring. Snabbt blev det varmt, men jag kan inte tänka mig hur det hade varit att komma dit mitt på dagen. Runt Kata Tjuta gick det också att gå, stigen gick också igenom massivet vilket bjöd på en vidunderlig utsikt! Vi riktigt njöt av denna tre timmars promenad.



På ett ställe kunde man fylla på vatten, vilket inte smakade speciellt gott men rådet var att dricka minst en liter i timmen. Uttorkning är ett ganska stort problem, men vi i gruppen klarade oss bra.



Efter vandringen åkte vi tillbaka till lägret för att äta lunch och packa ihop våra grejor. Sedan väntade cirka 4-5 timmar i bussen innan vi skulle komma till nästa läger. Dagen efter skulle vi gå runt Kings Canyon. Ska försöka publicera dessa bilder ganska snart.


Ni får ursäkta att det har tagit så lång tid att lägga upp detta men det är många bilder att gå igenom innan allt blir klart. Men har ni möjlighet är detta ett ställe som jag verkligen rekommenderar att ni ska besöka.

1 kommentar:

  1. Hej! TACK för alla fina bilder du fixar så vi får ta del av det ni gör och det ni har gjort. På era semestrar och vardagar det är så roligt att följa eran vardag när ni är så långt borta. och det är svårt att hålla kontakt när det är stor tidskillnad men vi längtar tills ni flyttar tillbaka igen och vi få träffas och bara prata. många kramar Helene.

    SvaraRadera