måndag 25 oktober 2010

Indisk festlighet


Jenni hade fått tips av en biltvättare att det skulle hållas Indiska festligheter i templet i China Town. Det skulle firas från midnatt fram mot 10, folk skulle bland annat gå på glödande kol och de ville vi inte missa. Nu måste barnen lämnas på morgonen så tidigare än 8 kunde vi inte vara där. Dagen började mycket bra, det ösregnade och vi var tveksamma om det skulle vara några människor där. Vi kom i sista stund. Det dansades och sjöngs. Det bads och hyllades men några som gick på glödande kol fick vi inte se. Kanske var det redan gjort eller så satte regnet stopp för det, det får vi aldrig veta.



För att få gå in måste man ta av sig skorna, där inne på golvet fanns det mycket blommor och blad strödda på golvet. En man delade nog ut gurkmeja, vad det skulle användas vet jag tyvärr inte men mina fötter var en aning gula när vi kom ut igen.



Templet var otroligt fint, utsmyckningar av figurer som de satte för skynken och klädde av senare, blomgirlanger och arrangemang överallt.

Ute på gården kunde vi se kolbädden i en stor pöl med vatten. Många var fram och stoppade på sig en kolbit. Så även den lilla flickan.


När det var slut runt 9-tiden gick jag, Jenni och Ulrika och tog oss frukostfika. När Elsa kom hem gick hon och jag och köpte en ny ryggsäck till henne, den väskan som hon inte fick för så länge sedan visade sig vara riktigt dålig. Hon passade också på att klippa sig innan vi gick hem för att göra läxor, äta middag och se på film.

2 kommentarer:

  1. Hej Sara och Elsa!
    Har pratat med farfar Björn och Karl ikväll. De tittade på Postkodmiljonären på TV. Karl och farmor hade plockat trattkantareller idag.
    Blev du fin i håret Elsa? Hur ser ryggsäcken ut?
    Spännande med indiska festligheter.
    Haft problem med google-konto men nu tror jag att det fungerar igen.
    Flickorna Byström sov över i helgen, dom fick "hjälpa" oss med älgkött, föräldrarna var på bio. Alma var faktiskt riktigt duktig när vi malde färs.

    Hälsningar från oss i Stugunäs

    SvaraRadera