måndag 9 november 2009

Gästbloggare om Chinatown och regn


Här kommer en rapport från besökarna som syns på bilden. Idag har barnen varit i skolan och Anders på jobbet så Sara tog med oss på en tur i Chinatown.


Chinatown var myllrande, med mer blandad och lägre bebyggelse än det vi sett hittills.


Här fanns massor av små butiker och affärsstånd. Det första vi såg var mängder av Hello Kitty-grejer. Av någon anledning fick inte Alma handla direkt men vi insåg snart att det nog var bättre att vända tillbaka och göra ett inköp för att slippa lite gnat. Kolla vad nöjd hon blev då!


Vi andra slog till på pinnar. Vi gick runt i området och såg flera tempel, åt på en mathall, fotade och undvek försäljare. Dagen har varit varm och Alma blir 1000 grader.

När hon satte sig ner på en gräsplätt för att vila bestämde vi oss för att ta taxi hem. Det visade sig vara ett bra beslut för sedan har regnet öst ner och åskan mullrat. När Karl och Elsa kom hem blev det läxläsning. Andreas introducerade en ny metod för att få Karl att koncentrera sig som vi kan kalla 5-minuters-candy-metoden.

2 kommentarer:

  1. Hej igen!
    Mulet Stugunäs. Morfar gått till Slössbäck med hundar. Ella varit vaken en del i natt men vi har vaggat, sjungit, ingen gråt alls. Hon vaknade strax före nio och allt är frid och fröjd. Hon har med sig en sköldpadda som hon spelar på. Vad köpte Alma, kan inte riktigt se. Är det läxläsning för både Elsa och Karl?

    Vi ska nog snart ta en liten tupplur!

    Kramar från mormor och morfar

    SvaraRadera
  2. Hej på er alla på andra sidan jordklotet. Här kan vi säga att vi svettas inte ihjäl. En varning om snö har vi fått och det är precis så som det känns, snålkallt. Hoppas du tycker det är kul hos kusinerna Alma. Idag fick vi en korthälsning med posten. Den kom från Elsa och hennes familj, från deras semester på Filippinerna. Jättefint med lång fin sandstrand. Tack för det. Det är ett tag sedan jag såg lilla Alma, som jag av bilderna kan bedömma inte är så liten längre. Jag tror du håller på att växa ifatt Elsa!! Nu ska långkalsongerna på och en skön eftermiddagspromenad skall det bli för mig och Tora. Kramar till er alla från farmor o farfar

    SvaraRadera