måndag 15 november 2010

Singapores historia


Idag har jag varit på en guidad tur på Singapores national museum. Det var ett arrangemang som SWEA anordnade med en svensk guide! Riktigt, riktigt roligt!




Under 1 ½ timme fick vi en inblick om Singapore från 1200-talet. Stenen här ovanför är det första som har hittas om Singapore, tyvärr hade ingen lyckats tyda skriften. Sedan följde en tidsepok som det inte finns något dokumenterat om. En rad olika epoker har landet ändå upplevt. Landet skapades till största del av straffångar från olika länder. Vi har Raffles, japanerna och sedan en sammanslagning med Malya och till sist det morderna självständiga Singapore.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Börjar med vädret, -10 grader, ingen nederbörd.
    Jobbat som vanligt. Mormor haft tid på hud, moster Berta med som ledsagare, fick även en klipptid till henne (hon hade 3 timmars väntetid på hud)så hon var ganska så slut innan det bar hemåt med sjukresetaxi.
    Kokar köttsoppa ikväll. Pappa målar en säng som varit hans och Eivors när de var små.
    Kul att vi får lära oss så mycket om Singapore, trevligt med era sweaträffar.

    Nu ska jag gå till soppan, den värmer nog i kylan!

    Kram från oss i Stugunäs

    SvaraRadera
  2. Hej Sara synd att ingen kunde tyda texten på stenen. Jag tycker det är så häftigt när man hittar gamla fynd. Vi var för ganska längesedan o tittade på jättegrytor det var också kul. Ha det gott.

    SvaraRadera