lördag 27 november 2010

Kinesiskt bröllop


 Lördagkvällen tillbringade vi på ett shoppingcentre i Johor Bahru i Malaysia. Anders hade fått en inbjudan att vara med när Poh Lee på kontoret höll sin bröllopsmiddag. Detta tillfället ville vi inte gå miste om. Vigseln hade skett en vecka innan och nu hölls "bara" en middag.


Det började med att brudparet kom i, gick igenom hela hallen och satte sig. De hann bara sitta i någon minut innan de gick upp på podiet och skar i tårtan. Sedan började middagen. Och någon tårta fick vi inte smaka...



När tre till fyra rätter var serverade var det okej att gå ut och röka och många försvann en stund. Bröllopet hade i runda slängar 30 bord där det satt ca 8-10 personer brevid. Här har vi personer från Berg.


Champangekorken sköt de rakt ut i lokalen och till vår förvåning studsade den precis framför Anders och träffade honom sedan i ansiktet.



När desserten var uppäten reste sig alla och festen var slut, det var endast brudparet som pratade lite under måltiden. Väldigt långt ifrån ett svenskt bröllop. På vägen ut tackade man brudparet och dess föräldrar och därefter åkte vi hem! Till vår stora lättnad var det ingen kö nu vid passkontrollerna, när vi åkte till Malaysia stod vi dryga timmen i kö för att komma in i landet.


Spana in  menyn, varje rätt serverades för sig.

1 kommentar:

  1. Vad kul att få vara med på kinesisk bröllopsmiddag, de får lite mer användning av sin brudklänning än vad vi svenskar får...
    Ni behövde knappast gå hungriga därifrån ser det ut som, här brukar vi ju prata om sju sorters kakor - inte rätter. ;0)

    Hare gott!

    SvaraRadera