tisdag 3 maj 2011

Pulau Ubin


Igår 2:a maj var det Public Holiday här i Singapore och vi passade då på att göra ett besök till ön Pulau Ubin. Pulau är ö på Malysiska. Karl var där i höstas på Camp och ville inte alls åka tillbaka, Anders hade varit där en gång innan med Lucas och cyklat och ville göra det igen. Jag och Elsa hade aldrig varit där och var nyfikna hur det kunde se ut. Dessa båtar åkte skytteltrafik med passagerare för 2,50 dollar åkte man ut till ön.


Anders hade med sig sin cykel men vi övriga hyrde. Karl och jag fick betala 8 dollar för en dag och Elsa något billigare. Tyvärr ganska dålig standard på cyklarna, men det sämsta var att inga hade fotbroms och Elsa nådde bara fram med handen till vänsterbromsen. Hon löste dock detta problem med att gå i nerförsbackarna.


På gränsen till Malaysia. Stranden är inhägnad.


Lite utanför asfalterade vägar ville vi också köra, men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi hade bara lite duggregn en kort stund men stigen blev till värsta lergeggan. Cyklarna och vi blev ganska kladdiga!



På ena sidan av ön har de en Mountinbikebana. Jag och barnen cyklade dit, beundrade utsikten och tog vägen tillbaka medans Anders tog banan.


Jag har lite svårt att tro att några bor där ute i vattnet, men jag vet inte. Ganska långt från metropolen Singapore. Även byggnader runt färjelägret hade landsbygdskaraktär.



God mat fick vi också tag på, även om den var lokal så åt Karl riktigt bra för första gången på dessa år. Han var även nöjd med dagen och tyckte att det hade varit bra att åka tillbaka. Vi hade alla en skön dag, Elsa klagade lite på ont i rumpan på slutet men kämpade hela vägen tillbaka.

1 kommentar:

  1. Vad kul med en cykelutflykt. Vi cyklade till campus på Valborgsmässoafton. Det var kallt. Vi såg kaniner som hoppade över hinder. Vi träffade två klasskompisar till Alma och deras småsyskon som är Ellas dagiskompisar.

    Hälsningar Malin och Alma

    SvaraRadera