onsdag 2 februari 2011

Kinesiskt nyår




Idag är det Nyårsafton i den Kinesiska kalendern nu går vi från Tigerns år till Kaninens. Vi som inte är vana vid denna högtid blir ganska konfunderad när man ska vara klädd i rött och guld, ge varandra sådanhär små kuvert med pengar till höger och vänster. Att dessutom alla och då menar jag faktiskt nästan alla affärer stängde tidigt idag och inte öppnar förrän till helgen gör att man blir ganska låst.

Vi har nu två extra dagar ledigt som vi ska fördriva på ett trevligt sätt. Vi börjar torsdag morgon med en cykeltur om vädret tillåter medans barnen njuter av att vara själva en stund. Sedan får vi se vad som kan dyka upp. Gott nytt år på er alla, Gong Xi Fa Cai!

1 kommentar:

  1. Gott Nytt År får man väl då säga till Er också!!

    Veckans Bil och Bostad hade på första sidan samt inuti tidningen en artikel "Lyxigaste hotellet?", invigningsaktuella Marina Bay Sands i Singapore!! 40 miljarder har det kostat att bygga. Vi fick veta men massa om kvadratmeter, våningar, hotell, restauranger mm. Tänk att vi har sett detta i verkligheten och ni har varit där inne med Per om jag inte minns fel? Ja, det var riktigt rolig läsning faktiskt.

    Ha det bra på det nya kinesiska nyåret!!

    Kram från mamma och pappa

    SvaraRadera